Whirly

2013-07-08
15:19:00

Semester tripp

Här kommer en berättelse och lite bilder från semester trippen jag gjorde med mor och far :) 

 
Måndag morgon började vi med att åka till Gävle. Där bodde vi på Hotell Aveny, som var mer som ett vandrarhem + frukost, men ett väldigt mysigt sådant! Vi startade 06.00 på morgonen från Dikanäs, åt lunch i Sundsvall och anlände till Gävle vid halv tre på eftermiddagen. Precis som jag planerat så hann vi besöka fängelsemuséet innan vi checkade in på hotellet. Det va jättefint där inne och spännande att få höra vad som hänt i Sverige förr i tiden! På kvällen njöt vi av god chinamat och sen var det sängen som gällde för att orka upp tidigt nästa morgon.

På tisdagsmorgon åt vi en god frukost på hotellet för att sedan vara iväg vid sju-tiden. På tisdagen åkte vi genom Arns rike i Västra Götalands län. Först avverkade vi några tiotals mil på förmiddagen för att sedan svänga in i Tiveds nationalpark och äta en god lunch på ett fint ställe. De hade dessutom en jättefin presentshop med massor av troll i olika former. Jag älskar troll. Det slutade med att jag köpte den här fina plåtburken med superfint motiv på som minne.



Sedan körde vi vidare till Forsvik (ni minns kanske att det var där Arn byggde sitt hus med rinnande vatten och även här deras dotter Alde föds och blir syskon med den nu vuxna sonen Magnus). I Forsvik finns en av alla slussar i Göta kanal, dessutom den allra äldsta, det var här Göta kanal började byggas. Precis när vi kom så släppte de ut en gigantisk turistbåt, jag fattar knappt att den rymtes i kanalen. Men sedan kom det båtar hela tiden, så vi fick se hur det går till vid slussning (första gången för mig). Här hade dom också en jättefin presentbutik och till minne köpte jag ett jättefint hjärta på snöre där det står "Välkommen hem till oss".

 
Vi åkte vidare mot Karlsborg och fick blicka ut över Vätterns vackra vyer. Där stannade vi på ett gulligt gammeldags café och fikade gott. Nästa stopp var Varnhems klosterkyrka, (ni minns där Arn blev uppfostrad och undervisad i krigskonst av en fördetta tempelriddare). Det var så vackert!!



Nästa stopp är Läckö slott i Lidköping. Där sprang vi i alla stentrapporna och gick en visning på våningen som de bodde på. Kollade i slottsbutiken och på slutet gick vi genom den vackra slottsträdgården. Detta var en upplevelse jag aldrig kommer ångra, men då kändes det i benen och fötterna efteråt också. Här kommer ett kollage med bilder från slottsträdgården, det är ju nämligen bildförbud inne i slottet.


Sent på eftermiddagen så kommer vi fram till Billys B&B. Vi kastar in våra saker, bäddar sängarna och åker in till självaste Lidköping. Där äter vi en underbar tvårättersmiddag på en mysig restaurang i utkanten av stan. Lugnt och skönt och otroligt god mat!! Sedan tillbaka till rummet och hopp i säng, VÄLDIGT ivrig inför kommande dag i Ullared!!

Som vanligt tidig frukost så vi kommer iväg i tid. Så vid halv åtta rullar bilen ut från Lidköpings kommun påväg mot Ullared och Gekås. Vi tog en liten omväg med mysiga småvägar och rullade igenom Ulricehamn och hälsade på vid Prångens camping. Pappa hade nämligen sett den där skylten en gång för länge sen när han körde trailer här nere i södra Sverige, och nu bestämde vi oss för att hälsa på!! Det vår en jätte trevlig tjej i receptionen som vi intervjuade och sen tog vi massa kort såklart.



Sen väntade en heldag på Gekås i Ullared. Jag var överlycklig att vara där, men väl innanför dörrarna så blev inte mina förväntningar tillfredsställda. Det var väldigt rörigt och vi fick snabbt grabba en karta och försöka lotsa oss fram för att inte missa nått. Det var mycket folk, men inte så vi fick trängas precis, och jag tror att kötiden endast blev ca 30 minuter. Sedan lämnade vi placet ett par tusen kronor fattigare... men lyckligare ;)



Jag gjorde såklart några fynd. Bland annat ett snyggt fodral i äkta läder till min surfplatta som går att snurra 360 grader, alltså både ha liggande och stående. Sen köpte jag en snygg väska till surfplattan också i skrikande rosa färg. Supernöjd!! Sen en superfin handväska, ganska stor sådan så jag rymmer att ha min platta med mig. Dessutom hittade jag tillhörande fönsterlampor av samma mönster som min taklampa i vardagsrummet. Här kommer en bild från vardagsrummet hemma när jag hade hängt upp en av fönsterlamporna.



Efter en pizza i Ullared så rullade pappa bilen mot Göteborg. Tur att vi hade chaufför den kvällen, mamma ont överallt och oj så dåligt jag mådde efter all stress och en pizza på det, men är man dum får kroppen lida..... mådde illa nästan alla tio milen till Göteborg.
 
Väl framme i Göteborg så checkade vi in på hotell Panorama. Ett superfint och lyxigt hotell. Frukosten var underbar!!

Torsdag morgon tog vi en liten sovmorgon, vare tänkt, men vid sex snåret så sitter jag och mamma på sängkanten och pratar. Tycker så synd om mamma och hennes värk, så få inte hon sova så behöver inte jag heller sova, tänkte jag.... ♥

Vid nio tiden sitter vi på en buss påväg in till centrum. Sedan tar vi en spårvagn till Botaniska Trädgården där vi gick och myste och tog massa fina kort i några timmar. Dessutom hade de en lite presentbutik (vilka jag älskar) och jag hittade en jättesöt liten duk med skator på som jag köpte som minne. 
 
Sedan har vi en heldag på stan med öl, cider, gofika, shopping och många steg på eländiga kullerstensgator... vi gick hela avenyn upp och sedan en stund i Nordstan också. Avslutade sedan shoppingen med en supergod middag på Murvel på Nordstan. En restaurang som mamma och pappa hade ätit på för mycket länge sen och som dom ville göra ett återbesök till. Vilket jag vår glad för, jag åt en super god plankstek!!



Lunch åt vi på den berömda Feskekôrka. Vi köpte färska räkor, en halv krabba och en räksallad med färskt bröd och romsås till. Det var helt underbart gott! Tre skaldjursfanatiker i sitt esse!!

 
Väl tillbaka på hotellet så tog vi en snabb powernap och gjorde oss sedan iordning för Liseberg. Sedan hade vi en supermysig kväll och var kvar till stängning! En kväll jag sent ska glömma!



Morgonen därpå tog vi bilen och började köra mot Gränna och polkagrisfabriken. Det va kul att se det i verklighet hur det går till när polkagrisar tillverkas. Dessutom var det en ung kille, endast 16 bast som bakade, imponerande!! Det blev en lättlunch inne på Fiket i Gränna och tala om min förvåning när hela Gränna var fylld med polkagrisfabriker?!?! Det hade jag inte trott, jag trodde det var en, men shi fick ja. Vi köpte såklart massor av polkagrisar av olika smaker!!

I Gränna fick vi blicka ut över Visingsö. Synd att vi inte hade tid att ta färjan över och tillbringa resten av dagen där. Så mycket intressant. Bland annat var det ju där som Arn och hans barndomsvän Knut dräper kungen i hans borg som hämnd för mordet på Knuts far Erik den helige.
 
Vi åker vidare och anländer till Stockholm på fredageftermiddag. Till vår förvåning så är det avspärrat runt hela Tele2 arenan som ligger precis bredvid Hotell Globen som vi skulle bo på. Så det blev lite spännande innan vi hade hittat fram till parkeringsgaraget. Vi frågade bland annat en polis som meddelade oss att det hade varit ett bombhot på torsdagkväll inne på Tele2 arenan. Kul....

Väl incheckade så tog vi en lite snabbvila inna vi hade tänkt hitta något mysigt ställe att äta på. Det slutade med att vi på på restaurangen på hotellet, vilket jag inte ångrar att vi gjorde. Dom hade nämligen ett sommarerbjudande på en trerättersmiddag som var helt gudomligt god!! Sen med mätta magar gick vi en sväng runt Globen området och kollade läget inför morgondagen vars närmaste tunnelbana var osv.

Lördagsmorgonen började med en brakfrukost, helt underbar!! Borden där vi satt och åt på 7:e våningen blickade ut över självaste Globens insida. Här är jag med något dålig hållning och med läktaren bakom mig.
 
Sedan tillbringade vi dagen på Gamla stan, det Kungliga slottet, Kungsträdgården, Stora shoppinggatan, Hötorgshallen där vi åt en härlig lunch och sist och absolut bästa med hela semestern - Gröna Lund och Sommarkrysset!! Där uppträdde inga mindre än Oscar Zia, Eric Saade, Margaret Berger och även Sean Banan tittade fram under en reklampaus och sa Hej! Jag kände mig som en lite flicka, helt upprymd av händelsen, och skulle nog allra helst ha velat stå där framme med som andra små flickorna och skrika halsen hes... Men bara att inse att man är för gammal och jag fick nöja mig med att stå vid sidan om... 

 
Sent på lördagskvällen åkte vi t-banan hem från Grönan med mellanlandning vid Sergels torg för att ta en ny t-bana ut till Globenområdet och vårt fina hotell. På vägen så passerar självklart Sean Banan i sin stora svarta SUW bil (av något märke) med nervevat fönster och vinkar glatt. Han är en sån fin människa som alltid är glad att träffa sina beundrare som gärna vinkar tillbaka till honom!

På en bokhandel någonstans i stan så köpte jag min första (nöjesläsnings) bok. Jag har aldrig varit någon som läst böcker, jag har bara varit förskräckt sedan skoltiden då man blev tungen att läsa massa tråkiga böcker och skriva recentioner och skit. Så nu när jag hade hört talas om denna underbara bok så tog jag tillfället i akt...
 
Och jag kan meddela att jag förändrats som människa. Jag väntande med att börja läsa tills jag kom hem. Och endast 5 dagar senare var boken slut och jag hade beställt de två uppföljarna. Kul att hitta böcker som man gillar, kärleksdraman är ju jag i ett nötskal ;) Nu fantiserar jag redan om vilka böcker jag vill köpa, tror jag ska köpa Zlatans bok till exempel. 
 
På söndagmorgon så sover vi äntligen ut en liten stund, vaknar vid halv nio. När frukosten är avklarad, väskorna packade och bilen utkörd ur garaget så kör vi vidare hemåt mot Sundsvall. Massa mil senare så letar vi oss upp mot Norra stadsberget i Sundsvall och Gaffelbyns vandrarhem. Sista kvällen på semestertrippen är här. Vi bär in väskorna och bäddar sängarna, öppnar fönstret för att få in lite luft och ringer efter en taxi. Dom hade ett superbra erbjudande på detta vandrarhem, en taxi in till centrum 100 :-

Väl inne i centrum så letade vi oss till det relativt nyöppnade chinastället Song's. Helt underbar mat fick vi och nöjda och glada efter en lite stadspromenad så åkte vi taxi tillbaka uppför berget. Här är en bild på mig från restaurangen, de hade en fin helkroppsspegel.
 
 
Morgonen därpå när vi skulle åka så gick jag vandringsstigen nerför berget och njöt av utsikten. 

 
Några timmar senare så kommer vi fram till Umgransele.
HEM LJUVA HEM!!!
Kommentar:
2013-07-09 @ 07:44:36
#1: Mamma

Helt fantastiskt hur du har fått till berättelsen om vår fina semester. Å TACK för att vi fick rå om dig en hel vecka.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: